Kostel z let 1679–83 nahradil staršího předchůdce, zřejmě ze 14. století. Zdemolován 28. 4. 1975, aby uvolnil místo velkolepému památníku Rudé armády. Místo něj prostor hyzdilo provisorní ocelové monstrum, nahrazené po roce 1990 dřevěným křížem.
Kříž a pamětní kámen na místě kostela
Graficke pismenko Dominantní stavba kostela sv.Josefa se nacházela na okraji na Nakléřova po pravé straně ve směru od Telnice. Dnes zde kostel připomíná dřevěný kříž s dobovými pohlednicemi Nakléřova.
Vedle kříže je umístěn kámen s pamětní deskou, věnovaný císaři Napoleonovi Bonaparte na paměť jeho návštěvy 17.9.1813. Nechal ho vytvořit Klub přátel vojenské historie z Chlumce r.1998.
Vladimír Studecký, 20.9. 2005

historie

Na tomto místě stával kostel již v době předhusitské. Nový kostel byl postaven v letech 1679-83 a přestavěn r.1697. Z jeho věže sledoval bitvu u Varvažova 17.9.1813 francouzský císař Napoleon Bonaparte.
    Zboření kostela
    Kostel byl z rozhodnutí tehdejšího ONV v Ústí nad Labem, přes protesty památkářů, odstřelen 28.4.1975. A to i přesto, že náklady na odstřel byly vyšší, než by byly na jeho opravu. Památkářům se nepodařilo prosadit ani zachování kostelní věže jako rozhledny. Kostel měl nahradit monumentální pomník Rudé armády, na nějž mělo být uvolněno ze státního rozpočtu asi 4,5 milionu korun. Vláda později naštěstí realizaci tohoto projektu zastavila.