Dnes je z tvrze nenápadná vilka, dříve zde stála tvrz obestavěna hospodářskými budovami. Později byla tvrz přestavěna na zámeček. Ten se r. 1918 přeměnil v dnešní vilku. Zachovala se hospodářská stavení, na S straně obvodové zdivo, sklepní prostory.
čp.3 v místech dávné tvrze
Graficke pismenko Na kopci nad přehradou Kamýk kdysi stávala tvrz Zhoř, časem obestavěna hospodářskými budovami. Později proběhla přestavba v zámeček, který můžete vidět na výřezu z historické fotografie, kterou mi laskavě poskytly nynější majitelky objektu. Ty také popřely údaj z mapy KČT, kde je veden rok 1928 jako datum přestavby v nynější nenápadnou vilku - údajně se s prací mělo započít r. 1918, aby stavba mohla být hotova již v první polovině dvacátých let. Dodnes se zachovala především hospodářská stavení, zejména to jižní. Ze severního, přímo spojeného s bývalým zámečkem, se zachovalo jen obvodové zdivo. Mezi další pozůstatky patří sklepní prostory pod ...