Ejemova chata, Frotzlova rozhledna

Červený vrch, Stříbrník
Horská chata postavena místním klubem KČT roku 1911 na kopci zvaném Červěňák v nadmořské výšce 289m. Vedle chaty stojí železná anténí věž.
Se svolením osazenstva chaty.
Graficke pismenko Horská chata na Červeném vrchu, dříve nazývaného také jako Stříbrník byla postavena roku 1911 místním klubem KČT. Návrh na postavení chaty vzešla od předsedy odboru ing. Josefa Ejema v roce 1902. Ústředí KČT tento vnávrh zamítlo a tak se skupina Lounských členů KČT rozhodla o sbírku na stavbu chaty. Stavba samotná byla zahájena na jaře roku 1910. Slavnostní otevření bylo 4. června 1911. Chata byla pojmenována podle bývalého předsedy Ejema, který se tohtoo okamžiku nedožil. Zároveň byla pojmenována dřevěná vyhlídková vížka po místním podporovateli turistiky MUDr. Josefu Frotzlovi. Po roce 1948 byla chata vyvlastněna a do majetku lounské pobočky KCT se vrátila v 90 ...