Pozdně barokní jednolodní kostel sv. Kateřiny z l. 1796–98. Postaven na místě renesanční kaple (připomínané r. 1626), která roku 1794 vyhořela.
pohled od jihovýchodu
© Milan Caha 01/2009
Graficke pismenko Horská osada Kačerov vznikla v souvislosti s přemístěním sklárny z nedaleké Kunčiny Vsi v druhé polovině 16. století. Dnes Kačerov patří pod Zdobnici. Kostel leží v jihovýchodní části obce. Kolem prochází modrá turistická značka, která se nad kostelem kříží se žlutou turistickou značkou.
M.C., 10.1. 2009

popis

Jednolodní kostel s trojboce uzavřeným presbytářem a obdélnou sakristií v ose. Nad západním průčelím je hranolová věž. Vstupní portál v západním průčelí je zdoben umnou rokokovou kamenickou prací. Interiér je plochostropý. Zařízení je pozdně barokní, z konce 18. století. Obraz na hlavním oltáři z roku 1860 je pravděpodobně od malíře Hellicha. Kolem kostela je zpustlý hřbitov s počkozenými náhrobky a sochami z 19. století. Za presbytářem stojí