Pottenhofen
O stáří této drobné sakrální stavby nejsou žádné bližší informace. Jedná se o zděná čtyřboká boží muka postavená snad v 18.-19. století. V nikách jsou zrezivělé plechové tabulky s dnes již neznatelnými výjevy z křížové cesty, zachycující ukřižování Ježíše Krista.
© Luděk Vláčil 09/2019
Graficke pismenko Dolnorakouská ves Pottenhofen ležící v oblasti Weinviertel nedaleko moravských hranic je místní částí obce Wildendürnbach, od níž je vzdálena asi 3 km severovýchodně. Nejvýraznější dominantou vesnice je římskokatolický farní kostel sv. Floriána. Při severovýchodním okraji Pottenhofenu stojí u silnice směr Mikulov boží muka. Stavba pocházející snad z 18.-19. století je zašlá a neudržovaná. V nikách jsou zrezivělé plechové tabulky s dnes již neznatelnými výjevy z křížové cesty zachycující ukřižování Ježíše Krista. Kolem prochází evropská dálková cyklotrasa EV13.