Moje místa 0
Secesní budova bazénových a vanových lázní byla v nevelkém městě postavena s přispěním zdejší textilní firmy Klinger roku 1911. Následky chátrání po II. světové válce odstranila rozsáhlá rekonstrukce, dokončená roku 2005.
Lázně od jihozápadu

Městské lázně v Novém Městě pod Smrkem

Graficke pismenko Nevelké podhorské Nové Město pod Smrkem disponovalo již od roku 1911 lázněmi s bazénem, vanovými koupelemi a dalšími doprovodnými rekreačními zařízeními. S významným přispěním textilní firmy Klinger byla postavena budova ve stylu pozdní secese na rohové parcele u dnešních ulic Ludvíkovská a Komenského. Do druhé jmenované ulice se obrací boční průčelí bazénové části.
Po II. světové válce lázně spolu s celým městem zchátraly. Důkladná obnova byla dokončena roku 2005 a objekt od té doby poskytuje široký sortiment lázeňských a rekreačních služeb.