Hrady.cz
Dřevěná rozhledna vysoká 19 m stojí na 757 m n. m. vysokém stejnojmenném kopci. Vystavěna stavitelem Ernstem Schüllerem podle návrhu architekta Gustava Zimmermanna. Slavnostní otevření se konalo 29. 11. 1931. Od r. 1968 byla věž pro návštěvníky uzavřena. Z místa je kruhový výhled.
Rozhledna Kapellenberg
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna vysoká 19 m stojí na 757 m n. m. vysokém stejnojmenném kopci.
K rozhledně se pěšky nejlépe dostaneme z české strany z obce Výhledy neznačenou lesní cestou podél státní hranice do obce Bärendorf, odkud pokračujeme po německé modré turistické značce.
Martin Karas , 26.6. 2010

historie

Rozhledna Kapellenberg byla vystavěna stavitelem Ernstem Schüllerem podle návrhu architekta Gustava Zimmermanna. Slavnostní otevření se konalo 29. 11. 1931. Po okupaci Československa v roce 1968 byla věž pro návštěvníky uzavřena. Nejprve z důvodu sovětské radarové stanice, později kvůli údajnému havarijnímu stavu. Východoněmeckými úřady byla odstraněna 7. 11. 1982. Obnovena byla podle původních stavebních plánů. Pro návštěvníky se znovu