Barokní kostel sv. Maří Magdalény z 18. stol., postaven na místě staršího gotického. Ten se jako farní připomíná již před r. 1362. Oltář z 18. století od sochaře J. Hartmanna, varhany z r. 1729, barokní křtitelnice, obrazy křížové cesty z první pol.18. století.
kostel
Graficke pismenko Středu obce Deštné v Orlických horách dominuje krásný barokní kostel sv. Maří Magdalény. Stavitel J. A. Santini ho postavil v letech 1723–1726 na místě staršího gotického, který se jako farní připomíná již před r. 1362 (v r. 1350 uváděn v soupisu obcí dobrušského děkanátu). Před kostelem je sousoší Panny Marie se sv. Josefem, Jáchymem a Annou z r. 1781.
Rodochrozit - podle infocentra Deštné v Orlických horách, 15.11. 2010

popis

Jednolodní s presbytářem zakončeným uvnitř segmentově, zevně pravoúhle. Západní průčelí se dvěma nakoso postavenými hranolovými věžemi, konvexní, členěno slepými arkádami. Fasády hladké, nečleněné. Vnitřek plochostropý, na stropě štuk. zrcadla; dvoupatrová kruchta na pilířích podklenuta křížově a valeně s výsečemi. Hlavní oltář sochař. od J. Hartmana z 18. stol.; dva boční tabulové oltáře sv. Jana Nepomuckého a Utrpení Páně z 1. pol. 18 stol.;

Rodochrozit podle E. Pocheho Umělecké památky Čech , 27.4. 2011