Unikátní pěchotní srub postavený pro přímou palbu hlavní zbraně d4-k. Vybudován v roce 1938 pro ochranu příjezdové komunikace, vyzbrojen protitankovým kanonem. Srub měl dobrou vyhlídku na komunikaci a horizont.
Graficke pismenko V září roku 1938 byla provedena jen hrubá betonáž a práce byly po změně politické situace (mnichovská dohoda z 29. 9. 1938) zastaveny. Byla osazena jen střílna u vchodu (kterou německá armáda vytrhla a otvor byl později zazděn), byly částečně provedeny venkovní a vnitřní omítky.
Martin Smital , 31.12. 2008

popis

Jedná se o unikátní srub II. třídy odolnosti pro přímou palbu, které měly být v ČSR jen dva. Bunkr byl budován v druhé obrané linii, cca 700 m za hlavní linií (jejíž výstavba byla započata ). Přímou palbu měl zajišťovat protitankový kanón vz. 36 spřažený s těžkým kulometem vz. 37 mířícím na příjezdovou cestu i železniční trať vedoucí od Jeseníku, tato střílna měla být chráněna 80mm pancířem – spouštěcí oponkou. Dále měl být srub osazen