Moje místa 0
Žulová barokní boží muka z roku 1729 (dle datace na soklu) mají podobu typickou pro tuto část Vysočiny. Hranolový dřík vychází z hranolového soklu a je zakončen římsou. Na ní je čtyřboká kaplice, zakončená projmutým jehlancem a kamenu koulí. Památkově chráněna od roku 1958.
© Milan Caha 04/2019
Graficke pismenko Ves Čejkov (německy Tschejkow) je částí městyse Nový Rychnov. Nachází se asi 3,5 km na západ od Nového Rychnova. Vsí procházejí dvě turistické trasy (zelená a žlutá) a cyklotrasa Greenway ŘV. Najdete zde ještě jedna barokní boží muka a bezslohovou kapličku zasvěcenou sv. Janu Nepomuckému.
1.6. 2019

historie

Žulová barokní boží muka z roku 1729 (viz dataci na soklu) mají podobu typickou pro tuto část Vysočiny. Hranolový dřík vychází z hranolového, poměrně nízkého soklu. Je zakončen římsou, na na které je čtyřboká kaplice. Ta je zakončena projmutým jehlancem a kamenu koulí. Památkově chráněna jsou tato boží muka od roku 1958.