Slohově čistou jednolodní barokní kapli se čtvercovým presbytářem založil v roce 1708 šumavský sklář Michal Müller jako rodovou hrobku. V roce 1709 zemřel a stavby se ujal jeho syn Valentin Antonín. Stavba byla dokončena roku 1714. V interiéru je malý dřevěný kůr, strop je zdoben původní výmalbou.
© Milan Caha 02/2015
Graficke pismenko Slohově čistou barokní kapli založil na vimperském hřbitově v roce 1708 nejproslulejší šumavský sklář Michal Müller, vynálezce dvou nových druhů skla, křídového a rubínového, jak dokládá i nápis ve štítu nad vchodem: "Gott VnD Denen 14 heJLJgen NotheLffern zV grössern Ehrn hat Dise KapeLLen gestjftet Michael Müllner Glashüttenmeister in der Helmbacher Hütten ein Urheber und Erfinder ao 1683 des schönen Kreiden Glas (1713) jetz aber hat es sein Sohn, Dessen NaMe VaLentJn AntonJ CarL erbaVet.1714." Jedná se o drobnou jednolodní kapli se čtvercovým presbytářem orientovaným k severu, prostým barokním průčelím s dvěma mušlovitými výklenky a malou ...