Pozdně gotická zvonice byla postavena přibl. r. 1500. R. 1861 byla silně poničena požárem, proto byla r. 1909 obnovena v moderním stavebním stylu, z původní věže byla zachována spodní část. Kolem r. 1900 byly na věž instalovány hodiny. Ve zvonici jsou zavěšeny zvony kostela Navštívení Panny Marie.
Zvonice od jihu
© Ivan Grisa 09/2009
Prohlídky zvonice jsou možné s doprovodem referentky Turistického informačního střediska (viz kontakt).
10.1. 2012

Historie městské zvonice u kostela Navštívení Panny Marie
    Pozdně gotická zvonice byla postavena kolem r. 1500. R. 1861 byla silně poničena požárem, při němž vzala za své veškerá barokní výzdoba. Proto byla r. 1909 zvonice obnovena v moderním stavebním stylu. Z původní stavby se dochovala spodní část věže s kamenným ostěním vchodu. Kolem r. 1900 byly do zvonice instalovány hodiny od L. Hainze z Prahy. Ve zvonici jsou zavěšeny kostelní zvony sousedního kostela Navštívení Panny Marie. Největší zvon