Dvojobloukový kamenný most neobvykle miniaturních rozměrů byl přes Arnoltický potok postaven před rokem 1652, kdy ho zachycuje mapa frýdlantského panství. Původně převáděl cestu do Bulovky, dnes slouží jako přístup od hlavní silnice k jednomu z domů ve vsi.
Návodní strana mostu
© Ivan Grisa 07/2011
Graficke pismenko Kamenný dvojpolový most neobvykle miniaturních rozměrů v Arnolticích u Frýdlantu vede přes obdobně nevelký Arnoltický potok. Vznikl před rokem 1652, kdy ho zachycuje mapa frýdlantského panství. Původně tudy vedla cesta od hlavní spojnice Frýdlantu a Seidenbergu (Zawidów) do Bulovky, dnes slouží jako přístup k jednomu z domů vsi od hlavní silnice a autobusové zastávky.

most
    Liberecký kraj