Ztracené kameny – skály z devonského kvarcitu s kamenným mořem, místo dalekého rozhledu. Oblíbený turistický cíl návštěvníků Hrubého Jeseníku.
Ztracené kameny
Graficke pismenko Ztracené kameny se řadí k nejkrásnějším výhledovým místům Hrubého Jeseníku. Za příznivého počasí je odsud vidět okolí Rýmařova a Šumperka. Nachází se v nadmořské výšce 1250 m a je to první vrchol hřebenové trasy ve směru na Jelení studánku a Petrovy kameny k vojenské zotavovně Ovčárna.
Nejvhodnějším výchozím místem na Ztracené kameny je motorest Skřítek s velkým parkovištěm a autobusovou zastávkou linky Ostrava - Šumperk. Odsud po zelené turistické značce, po 3 km středně náročného stoupání se dostaneme na vrchol Ztracených kamenů. Místo je dostupné pouze pěšky, popř. na horském kole.
Zuzana Holasová , 12.1. 2010