Kamenný trojpolový most přes říčku Vlčavu (Skalici) na silnici II/174 mezi zámeckým areálem a historickým jádrem města. Na místě staršího předchůdce postaven 1899, přeneseny sem starší sochy. Celková délka 34,4 m, šířka 8,5 m, rozpětí oblouků cca po 10 m.
Most od jihu
© Ivan Grisa 04/2009
Most spojuje zámecký areál a historické město. Parkování možné u zámku nebo na náměstí, od železniční stanice asi 600 m kolem zámeckého areálu.
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Kamenný silniční most v Březnici
    Kamenný trojpolový most přes říčku Vlčavu (Skalici) na silnici II/174 mezi zámeckým areálem a historickým jádrem města. Na místě staršího předchůdce postaven 1899. Roku 1901 na oba konce mostu přeneseny starší sochy (Kalvárie Jana Karla Hammera z r. 1750, Bolestná Panna Marie a sv. Dismas barokní, sv. Jan Nepomucký z roku 1812). Celková délka 34,4 m, šířka 8,5 m, rozpětí oblouků cca po 10 m. Datování původního kamenného mostu nejisté: buď byl

Ivan Grisa, dle Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 1. díl , str. 465, Libri 2002, 2.5. 2009