Zámek vystavěný r. 1708 Ignácem Vratislavem z Mitrovic. Přestavěn r. 1745. Od r. 1931 vlastnilo zámek město Ústí n.L. Ve 2.pol. 20.stol. sloužil zámek potřebám státního statku. Dnes ve velmi zchátralém stavu.
Pohled od jihu
Graficke pismenko Zámek nalezneme ve stejnojmenné obci v oblouku křižovatky ve směru z Petrovic na Telnici. Nevelká obec se nachází na náhorní planině Krušných hor. Ani se nechce věřit, že ještě v roce 1945 měl Krásný Les 1278 obyvatel, 12 hostinců, 4 taneční sály, 3 řezníky a 3 pekaře. Nejsnadnější přístup je autem ze sjezdu "Petrovice" dálnice D8. Je to poslední sjezd před státní hranicí. Stav zámku je žalostný.
Vladimír Studecký, 7.1. 2007

historie

Obec Krásný Les získal r.1704 František Ignác Vratislav z Mitrovic sňatkem s hraběnkou Viktorií ze Schönfeldu. Roku 1708 zde nechal vystavět barokní zámek o půdorysu ve tvaru obráceného písmene "L". Zámek má strmou valbovou střechu, hladkou nečleněnou fasádu a obdélníková okna, ve stylu venkovských sídel. Na štítové stěně jsou umístěny tři erbovní znaky a německý citát žalmu. V nadpraží bočního (jihovýchodního) vstupu pak připomíná

Vladimír Studecký - Severní polabí (V.Wachsmann),Hrady,zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku III.-Severní Čechy, 7.1. 2007
    Historik vrací zámečku z počátku 18. století zašlý lesk.
    Historik a pedagog Jan Kilián s partnerkou koupili na jaře r. 2017 tento zámeček . Hned během loňského roku zámeček vyklidili a objekt nechali staticky zajistit. V letošním roce přišel na řadu nový krov. Se zámečkem majitelé mají zajímavé plány. Chtějí tu v historické expozici představit návštěvníkům šlechtické rodiny, které ho vlastnily. Pokusí se zřídit dobové pokoje odkazující na konkrétní historická období, představí zajímavou minulost

Deník.cz, Radek Strnad, Jaroslav Špiroch, 17.11. 2018

popis

Zámecká budova v dnešní podobě je patrová budova nepravidelného půdorysu. Po úpravách v 19. stol. a především ve století 20. jsou fasády zcela hladké, i kdy původně byly členěné. Uvnitř přízemí se nacházelo několik místností zaklenutých valenými křížovými klenbami, v jedné místnosti se zachovala dodnes. Ostatní prostory byly opatřeny plochými stropy. Celková disposice přízemí nebyla novějšími úpravami příliš narušena. Nejvíce novějšími úpravami

Ústí nad Labem  (UL)
    Petrovice