Hrady.cz
Rozhledna (17 m, 1244 m n. m.) stojí na místě dřevěné věže (1817), kterou nahradil v l. 1838–68 vyhlídkový gloriet. R. 1880 postavena Krušnohorským spolkem nejprve dřevěná a poté kamenná rozhledna (r. 1884). R. 1893 přistavěn hostinec, postupně rozšířen. Po r. 1989 chátrá. Od r. 2005 v rekonstrukci.
Rozhledna a radiokomunikační věž na Klínovci - letecký snímek
Graficke pismenko Rozhlednu na Klínovci najdeme na nejvyšším vrcholu Krušných hor (německy Keilberg), v nadmořské výšce 1244 m. Z vrcholu lze za zvláště dobré viditelnosti zahlédnout dokonce Sněžku (asi 200km), dohlédnout lze i na Ještěd, šumavský Javor, Říp či pražský Petřín. Až na vrchol Klínovce se lze dostat po asfaltové cestě automobilem, nejlépe z Božího Daru směrem na hraniční přechod, před ním doprava směrem na Vejprty nebo Měděnec a po cca 2 km odbočit vpravo. Vrcholem také prochází červeně značená turistická stezka. Další možnost jak zdolat tento vrch, je od roku 1965 sedačková lanovka z Jáchymova, která překonává 428 m výškového rozdílu. Dolní stanici naleznete asi ...
28.3. 2003

Rozhledna na Klínovci
    Historie vyhlídek a rozhleden na Klínovci se datuje od roku 1817, kdy zde stála jednoduchá dřevěná konstrukce, kterou v letech 1838 až 1868 nahradil vyhlídkový gloriet. V létě roku 1880 jáchymovští turisté během jediného týdne postavili na vrcholu dočasnou dřevěnou věž a usnesli se, že zde postaví kamennou rozhlednu. Sbírka peněz a příprava projektu trvala tři roky a realizace byla zadána kadaňskému staviteli Josefu Peterovi. Práce začaly v