Drobný venkovský zámek, postavený počátkem 18. století na místě měšťanských domů, ze kterých patrně převzal řadu konstrukčních prvků. Od roku 1816 radnice městečka. Jednopatrový objekt na téměř čtvercovém půdorysu s vysokou valbovou střechou. Poslední úpravy po požáru r. 1842.
pohled od jihovýchodu
Graficke pismenko Radonice leží na východním úpatí Doupovských hor, přibližně 8 km od jižního břehu Nechranické přehrady. Jsou dosažitelné po silnicích III. třídy z Kadaně, Žatce či Podbořan. Veřejná doprava je zejména ve volných dnech velmi omezená: dva páry vlaků Doupovské dráhy z Kadaně, několik autobusových spojů. Přes městečko prochází modrá turistická značka Kadaň - Nepomyšl. Terén i komunikační síť jsou ideální pro cykloturistiku. Okolí je poseto řadou velmi zajímavých stavebních památek, které jsou jen minimálně známé, řada z nich je bohužel v havarijním stavu.

Zámek v Radonicích u Kadaně
    Prvním panským sídlem byla tvrz, doložená poprvé a naposledy písemně roku 1389. Kdy zanikla a kde stála není známo. Roku 1725 si na místě tří měšťanských domů v severovýchodní části náměstí postavili Losiové z Losinthalu nevelký zámek s jízdárnou a stájemi. Roku 1785 se majiteli vilémovského panství stali Windischgraetzové, kteří radonický zámek prodali roku 1816 obci. Ta zde zřídila radnici s hospodářským zázemím. Při požáru města roku 1842

Ivan Grisa, dle Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl Severní Čechy, 20.7. 2008

popis

Budova bývalého zámku byla zřejmě postavena s využitím konstrukcí starších objektů (měšťanských domů). Dokládá to nepravidelné rozmístění oken a vstupu, mohutný opěrák severovýchodního rohu i celkový vzhled radnice. Jedná se o jednopatrový objekt na téměř čtvercovém půdorysu s vysokou střechou. Okna hlavního průčelí mají kamenná ostění s oušky, portál s polokruhovitě zaklenutým ostěním je orámován omítkovou bosáží s naznačeným cimbuřím a štítem