Pomník nejslavnějšího pytláka Krušných hor.
Graficke pismenko Na křižovatce, před hraničním přechodem Hora sv. Šebestiána - Reitzenhaim do prava směrem na Kalek a po 200 m je po pravé straně u silnice nový pomník nejslavnějšího pytláka z Krušných hor.
8.10. 2006

historie

Karl Stülpner, původně Carl Heinrich Stilpner, narozen 30. září 1762 v Německém Scharfensteinu kde 24. září 1841 zemřel. Voják pytlák, podloudník i fabrikant. Ochránce chudých. Byl přezdíván saský Robin Hood.
    Radovan Smokoň, 8.10. 2006

popis

Carl Heinrich Stilpner byl krušnohorský lidový hrdina Voják, hajný (ochranář divoké zvěře), pašerák, továrník a umělec života je jistě nejvíce legendami opředaná a zároveň diskutovaná osoba Krušnch hor. Mnohým je znám především jako odvážný lovec a ochránce chudých, jako saský „Robin Hood“. Přeci jen ale není vše, co se mu připisuje v románech a lidových divadelních kusech, skutečně doloženo. Carl Heinrich Stilpner žil v době dramatických změn

Radovan Smokoň, 13.10. 2006