Moderní kostel byl postaven v l. 1996-1997 po více než stoletém úsilí o výstavbu nového kostela v Luhačovicích. Výstavba byla opakovaně přerušena světovými válkami nebo sovětskou okupací r. 1968. Až po r. 1989 byl kostel konečně postaven podle projektu architektů Michala Brixe a Petra Franty.
Graficke pismenko Kostel Svaté rodiny patří mezi nově postavené kostely na Moravě. S přípravou stavby bylo započato ihned po roce 1989. Již 22. dubna 1990 na Velehradě papež Jan Pavel II posvětil základní kámen. Na kameni je název sv. Josef. V průběhu stavby však bylo rozhodnuto rozšířit zasvěcení kostela na celou Svatou rodinu. Kostel se začal stavět v dubnu 1996 a 12. června 1997 posvětil novou budovu kostela olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner. Věž kostela je osazena třemi zvony se jmény Sv. rodina, Maria a Josef.

Vlastní kostel je moderní stavba s lodi o výšce 12 m. Věž je vysoká 22 m. Byl postaven podle návrhu českých architektů.
V jeho těsné blízkosti se nachází pramen sv. Josefa.

kostel sv.Josefa
    Moderní stavba z roku 1997. Základní kámen vysvětil papež Jan Pavel II.
    Standa Brebera, 23.6. 2005
    Kostel Svaté rodiny v Luhačovicích
    Moderní kostel byl postaven v l. 1996-1997. Stavba nového kostela v Luhačovicích byla realizována po více než stoletém úsilí. Již r. 1895 byla v obci založena „Jednota svatého Josefa na postavení kostela v Luhačovicích“. Od té doby začaly snahy o výstavbu nového kostela, byla založena sbírka a zakoupen pozemek. Snahy přerušily postupně první a druhá světová válka. V době tzv. „Pražského jara“v l. 1968-1969 byl učiněn další pokus o výstavbu