Červenohorské sedlo je oblíbeným centrem turistiky a zimních sportů v Jeseníkách. Jedná se o důležitou dopravní spojnici Moravy se Slezskem a Polskem. Místem probíhá nejvýše položená silnice I. třídy v ČR - 1 013 m n.m..
Hotel Červenohorské sedlo
Červenohorské sedlo je významné turistické a sportovní centrum Olomouckého kraje, které najdeme v Jeseníkách. Jeho jižní část patří pod Šumpersko a severní pod Jesenícko. Místo je vklíněno do vrcholů Velkého Klínovce (1 164 m n.m.), Šindelnou horu (1 125 m n.m.), Velký Klín (1 178 m n.m.), Červenou horu (1 333 m n.m.), Suchou horu (1 020 m n.m.) a Výrovku (1 167 m n.m.). V prostoru náhorní plošiny dominuje velký hotel, nesoucí název místa - Červenohorské sedlo. U něj stojí stejnojmenná chata s apartmány, budova Horské služby, další tři horské chaty a hřiště pro sportovní aktivity. V místě najdeme i velké parkoviště, které zejména v zimě slouží lyžařům, kteří zde naleznou šest lyžařských vleků, čtyři sjezdovky a sedačkovou dráhu ...
Rozehnal Ivo, 9.6. 2020
     Šumperk  (SU)