Moje místa 0
Rozhledna (18 m, 977 m n. m.). Vystavena v l. 1895–97 Krušnohorským spolkem z Nejdeku (stavitel Schöberle). R. 1908 přistavěna turistická chata. Během II. sv. války chata zanikla a rozhledna začala chátrat. V l. 1986–87 provedena rekonstrukce, r. 1997 znovu opravena a r. 1998 obnovena turist. chata.
Tisovský Vrch
Graficke pismenko Mohutná kamenná rozhledna (18 m) stojí na Tisovském vrchu 977 m n. m. Vrch je nazýván místními také Pajndl (podle dříve užívaného německého názvu Peindlberg). Rozhlednu nechal postavit v letech 1895–1897 Krušnohorský spolek z Nejdku, který se nechal inspirovat rozhlednami na Klínovci a Plešivci. Stavba stála 4000 zlatých. Stavitel Schöberle se rozhodl postavit rozhlednu na desetimetrovém žulovém skalisku na vrcholu Tisovské hory. Rozhledna je postavena také ze žuly, a její stěny mají tloušťku až 130 cm. Rozhledna byla slavnostně otevřena 1. září 1897. Pro velký zájem turistů byla r. 1908 přistavěna turistická chata. Během II. světové války chata zanikla ...
31.5. 2011

popis

Rozhledna vysoká 25 m z roku 1897, dříve nazývaná Stráž či Pajndl. Nadmořská výška 977 m n.m. V roce 1995 byla rozhledna na Tisovském vrchu prohlášena za kulturní památku.