Skanzen Březové Hory je částí Hornického muzea Příbram, založeného r. 1886. V současnosti nabízí 60 stálých expozic. Skanzen je v památkově chráněných objektech Ševčinského, Vojtěšského, Anenského a Drkolnovského dolu a v hornické chalupě.
těžní budova dolu Vojtěch
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Hornický skanzen Březové Hory je součástí Hornického muzea Příbram. Muzeum bylo založeno již v roce 1886 a v současné době nabízí celkem 60 stálých expozic. Skanzen sám nabízí několik expozic a návštěvnických okruhů. Je umístěn v památkově chráněných objektech Ševčinského, Vojtěšského, Anenského a Drkolnovského dolu a dochované hornické chalupě. Veškeré objekty skanzenu se nachází v Březových Horách, dnes součásti Příbrami. Další expozice jsou v několika pobočkách muzea mimo Příbram – v památníku Vojna u Příbrami, skanzenu Vysoký Chlumec, muzeu Špýchar v Prostřední Lhotě a v Muzeu zlata Nový Knín.
Nabídka skanzenu je bohatá a stále se vyvíjí. Aktuální podrobné informace o jednotlivých expozicích, otvíracích dobách, vstupném a další aktuality lze najít na stránkách muzea (viz kontakt).