Kaňon říčky Bílá Opava s vodopády, kaskádami a peřejemi v Národní přírodní rezervaci Praděd. Souběžně s tokem procházejí smrkovým pralesem po mnoha schodištích a lávkách turistické stezky. Nejvyšší vodopád má výšku téměř 8 m.
© Luděk Vláčil 05/2017
Graficke pismenko Vodopády Bílé Opavy je označení kaňonu říčky Bílá Opava v horní části jejího toku pod jihovýchodním úbočím hory Praděd (1491 m n. m). Nacházejí se v Národní přírodní rezervaci Praděd. Podél toku říčky z Karlovy Studánky vede souběžně žlutě značená turistická stezka a naučná stezka Bílá Opava. Cesty procházejí po mnoha schodištích a lávkách po březích Bílé Opavy, přes několik vodopádů, četné kaskády a peřeje, skalní útvary a romantická zákoutí smrkového pralesa. U cesty je sedm informačních tabulí nabízejících základní informace o okolní přírodě. Nejvyšší vodopád má výšku téměř 8 m. Cesta kolem vodopádů může být kluzká a tedy i značně ...
Luděk Vláčil - zdroj: https://vodopady-bile-opavy.ceskehory.cz, https://www.ejeseniky.com a další, 18.9. 2017