Podstávkový patrový dům s částečně zděným přízemím a vysokými bedněnými štíty sloužil od konce 18. století jako obytné stavení zemědělské usedlosti. Její ostatní stavby zanikly po roce 1945, dům sám je prázdný a silně zchátralý.
Dům od jihovýchodu
© Ivan Grisa 07/2011
Dům se nachází západně od centra vsi, na pravém břehu Bulovského potoka, severně od silnice do Poustky.

Dům č. p. 48 v Arnolticích
    Podstávkový patrový dům s částečně zděným přízemím a vysokými bedněnými štíty sloužil od konce 18. století jako obytné stavení zemědělské usedlosti. Její ostatní stavby, které stávaly mezi ním a Bulovským potokem, zanikly po roce 1945. Dům sám je prázdný a silně zchátralý, v soukromém majetku. Na severu se k obdélníkovému půdorysu připojuje přízemní kamenný přístavek s pultovou střechou.