Novorenesanční vilu v parku na severu města nechal v letech 1888-1891 postavit syn zakladatele textilní dynastie Ottomar von Klinger. Po zestátnění jeho někdejší továrny zde sídlil internát učiliště, později školka a jesle. Po roce 1990 zdevastovaný objekt obnovil nový majitel v letech 2000-2010.
Graficke pismenko Ottomar von Klinger, syn zakladatele dynastie textilních baronů Ignatze, si nechal v letech 1888 - 1891 podle projektu architekta Eduarda Trossina postavit na jižním úbočí Jindřichovického hřebene severně od své továrny a města postavit rozlehlou novorenesanční vilu, zakomponovanou do velkého anglického parku. Po vyhnání německojazyčného obyvatelstva a zestátnění někdejších Klingerových závodů (od 30. let 20. století Lanex) sem nový majitel, národní podnik Textilana, umístil učňovský internát, později závodní školku a jesle. Po roce 1990 zůstal objekt prázdný, vydaný na pospas vandalům. V letech 2000-2010 ji opravil nový majitel Peter M. Wöllner jako sídlo a provozní prostory své firmy.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.