Moje místa 0
První zpráva o tvrzi je z r. 1415, kdy byl majitelem obce Machek z Milčevse. Ve třicetileté válce byla Milčeves i s tvrzí a dvorem vypálena Švédy (1637 a 1647). Černínové z Chudenic už tvrz neobnovili. Zřítila se v 80. letech 20. stol.
Místo zaniklé tvrze
Tvrz stávala v pravé polovině snímku, kde dnes prochází silnice
Graficke pismenko Nejstarší zpráva o Milčevsi je z r. 1318 v souvislosti se sporem vladyků Ctibora, Držka a Řivína s Jindřichem z Holedče. V polovině 14. století držel část vsi Lev Žatecký a po něm jeho syn Mikuláš († 1393). Druhá část Milčevsi s dvorem patřila postoloprtskému klášteru a v husitských válkách se jí zmocnili Žatečtí. Část vesnice s tvrzí držel v r. 1415 Machek z Milčevse. To je také první zpráva o zdejší tvrzi. Koncem 15. století se oba díly vsi staly vlastnictvím města Žatce, jemuž byly v r. 1547 pro účast ve vzpouře proti Ferdinandovi I. konfiskovány. Milčeves získal žatecký královský rychtář Bohuslav ...

popis

Tvrz byla dvoupatrová zhruba o rozměrech 6x5 metrů. Vystavěna byla z lámané opuky, rohy z větších kamenů. Uvnitř byly prosté trámové stropy.
    Ivka (Kol.: Encyklopedie českých tvrzí, II. díl., Argo, Praha 2003), 20.8. 2009