Skalica
Pozdně renesanční budova, barokně přestavěná v 18. století. Fasáda upravena klasicistně v 19. století. V roce 1918, v době vzniku ČSR, zde sídlila prozatímní vláda pro Slovensko.
© Milan Caha 03/2008
Radnici najdeme na nároží náměstí Slobody a Štefánikovy ulice. Objekt je přístupný v úředních hodinách.
19.3. 2009

historie

Pozdně renesanční budova (dochovány některé klenby), barokně přestavěná v 18. století. Tehdy získala svoji výraznou mansardovou střechu. Městská správa začala budovu užívat po této přestavbě, na konci 18. století. Současná podoba budovy je dílem klasicistní úpravy fasády z 19. století. V roce 1918, v době vzniku Československa, v budově krátce sídlila prozatímní vláda pro Slovensko. V roce 1995 byla k historické budově radnice přistavěna moderní

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec
    Slovensko