Přírodní památka Čertovy skály na severním okraji obce Lidečko. Výrazný 150 m dlouhý pískovcovo-slepencový hřeben, až 25 m vysoký, slouží jako cvičná horolezecká stěna. Za PP o výměře 0,15 ha byl útvar vyhlášen v r. 1966.
pohled na Čertovy skály od silnice
© Jan P. Štěpánek 10/2007
Graficke pismenko Významný krajinný prvek Valašska, přírodní památka Čertovy skály na severním okraji malebné vesnice Lidečko.
Přírodní útvar je tvořen výrazným 150 m dlouhým skalnatým pískovcovo-slepencovým hřebenem, který se nad okolní terén zvedá až do výšky 25 m.
Z hřebene Čertových skal vystupují jednotlivé vrcholky s názvy jako: Kolébka, Plochá, Čertova stěna či Hladká.
Za přírodní památku o ploše 0,15 ha byly skály vyhlášeny v roce 1966. V dnešní době jsou skály vyhledávaným místem nadšenců horolezectví, jímž památka slouží jako cvičná horolezecká stěna.