zámek Čachtice

kaštieľ Nádašdyovcov
Zámek Nádašdyovců, lidově zámek Báthoryčky. V r. 1602 jej získal František Nádašdy, manžel A. Báthoryové. R.1662 vyhořel, jako poslední majitel se uvádí statkář Springer v 18.st., zámek už byl neobyvatelný. Zachovala se jen dlouhá zeď a pozůstatek bašty. Zbytek je zastavěn rodinnými domky.
© Luděk Vláčil 07/2019
Čachtice patří k místům, které mají nejen bohatou historii, ale nabízí i několik zajímavých míst a památek k vidění. V první řadě je to jistě jedna z nejmalebnějších a nejznámějších zřícenin v Trenčianském kraji, Čachtický hrad, který je vzdálený necelé dva kilometry a leží nad obcí Višňová. K dalším památkám patří mimo jiné vysokou zdí opevněný kostel a především tři zámky. Z nich dnes stojí jen Draškovičův, postavený v roce 1668, nyní je v něm muzeum. Z druhého zámku, zvaného Országhův, zůstala jen část zdi s oknem a zbytky dostavovaného opevnění kolem silnice naproti kostelu. Úplně zapomenutý zůstává dnes ten třetí, kterému se říká zámek Nádašdyovců nebo i lidově zámek Báthoryčky. A právě ...

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec
    nepatrné zbytky zdí