Kaple postavená v polovině 19. století, po r. 1945 začala chátrat. Největší zkázu přinesla 90. léta 20. století, kdy do kaple začalo zatékat, a také byla opakovaně vykradena. Od r. 2003 rozsáhlá oprava. V polovině srpna se koná Pekařovská mariánská pouť a také Mezinárodní setkání flašinetářů.
kaple po celkové rekonstrukci
pohled od hřbitova
Graficke pismenko Kaple byla postavena v polovině 19. století. Po odsunu německého obyvatelstva po roce 1945 začala chátrat. Největší zkázu přinesla 90. léta 20. století, kdy do kaple začalo zatékat, a také byla opakovaně vykradena. Od roku 2003 probíhala rozsáhlá oprava kaple pod vedením občanského sdružení Obnova kulturního dědictví údolí Desné za pomoci obce Jindřichov, místních obyvatel a skautů z celé republiky. V polovině srpna se tu koná Pekařovská pouť, jinak jsou zde pořádány příležitostné benefiční koncerty. V posledních letech se zde také potkávají flašinetáři – do roku 1945 zde fungovala firma na výrobu varhan a flašinetů Franz Kolb & Söhne, jejíž dosud funkční výrobky tu jsou k vidění.

Šumperk  (SU)
    Pusté Žibřidovice