Kaple svaté Anny v osadě Stará Hora byla postavena roku 1752 Johannem Benschem a jeho manželkou Elisabethou. Původní malá kaple byla roku 1810 rodinou Beneschovou rozšířena a upravena do současné podoby. Od r. 1876 vede kolem křížová cesta.
© Milan Caha 11/2009
Ke kapli vede modrá turistická značka. Snadno se k ní lze dostat po křížové cestě. Zaparkovat lze u galerie a informačního centra Veselý výlet.
31.8. 2010

historie

Kaple svaté Anny v osadě Stará Hora patří mezi nejstarší sakrální stavby východních Krkonoš. Byla postavena roku 1752 a o jejím vzniku se zachoval následující zápis: "Tato kaple zřízena byla Johannem Benschem a jeho manželkou Elisabethou s vysokým vrchnostenským svolením v roce 1752 a se svolením vysoce ctěného kunzistoria královéhradeckého dne 22. října 1752 od tehdejšího pana faráře Franze Antona Čeregetha zasvěcena byla". Původní malá kaple

Trutnov  (TU)
    Temný Důl