rozhledna Ježník

Vyhlídka, Malzenberg
Dřevěná rozhledna (17,5 m, 552 m n. m.) je již třetí dřevěnou rozhlednou na Vyhlídce - první byla postavena r. 1894 (stržena pro špatný stav ve 20. l. 20. stol.), druhá byla postavena r. 1934 (zanikla na přel. 60. a 70. l. 20. stol.). R. 2001 zde postavila Lesní správa města Krnov novou rozhlednu.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna na vrchu Vyhlídka nad osadou Ježník. Postavena a otevřena pro veřejnost r. 2001. K rozhledně vede z Krnova (přes osadu Ježník) červená turistická značka. Vstup na rozhlednu je zdarma.
9.7. 2013

historie

Dřevěná rozhledna (17,5 m, 552 m n. m.) byla postavena roku 2001. Tato rozhledna je na vrchu Vyhlídka již třetí rozhlednou v pořadí. První dřevěná rozhledna (15 m) zde byla postavena roku 1894 krnovskou sekcí Moravskoslezského sudetského horského spolku pod vedením inspektora drah Johanna Halusky, za podpory knížete Liechtensteina a města Krnova. Pro špatný stav byla rozhledna ve 20. letech 20. století stržena. 13.5.1934 byla na kopci Vyhlídka

E.H. podle Naše rozhledny, Pavel Miškovský, nakl. Dokořán r. 2008; http://rozhledny.webzdarma.cz; http://krnov.cz, 9.7. 2013

věž
    rozhledna