Novorenesanční radnice v Valticích nahradila v letech 1887 - 89 svou starší předchůdkyni a sousední měšťanský dům. Dodnes je sídlem městské správy.
© Luděk Pitter 07/2005
Graficke pismenko Valtická radnice je od svého postavení až dodnes sídlem starosty obce. Tato mohutná budova v novorenesančním slohu byla postavena koncem 19. stol. na místě původní radnice, která byla zbourána.

historie

První zmínky o radnici ve Valticích pocházejí z konce 14. stol. Tato původní radnice sloužila svému účelu až do roku 1763, kdy byla zničena požárem. Požár toho roku byl velice rozsáhlý a zničil i velké množství domů. Přesto však již o rok později stála radnice nová, tentokrát již na místě, kde ji můžeme najít i dnes. Rychlé postavení radnice umožnila jak pomoc knížete Josef Václav z Lichtenštejna, tak i pomoc místních řemeslníků a