rozhledna Královec

rozhledna U Cyrila Bureše
Nová celodřevěná rozhledna 22 m vysoká, postavená v r. 2006 na Královci u Valašských Klobouk v krajině Bílých Karpat. Dostupná jak pěšky i autem a poskytující nádherný rozhled na okolní panoramata Bílých Karpat.
01. Rozhledna na Královci u Valašských Klobouk
Graficke pismenko K rozhledně na Královci se dostanete buď po červené turistické značce (případně po naučné stezce) z Valašských Klobouk, směrem na Královec – rekreační středisko. Značka prochází přímo okolo rozhledny a z Klobouk je to okolo 2,5 km.
Na rozhlednu se dá také dostat tak, když se vydáte z Valašských Klobouk cestou na Brumov a asi po 1 km za Valašskými klobouky odbočíte na vedlejší silnici, která vede k rekreačnímu středisku na Královci (odbočka je označena právě reklamní tabulí rekr. střediska Královec). Od odbočky je to na Královec 3,5 km, kde je možno nechat auto a odtud je to k rozhledně asi 0,5 km pěšky po značce.
George Párátko, 11.1. 2007

historie

Rozhledna U Cyrila Bureše na Královci u Valašských Klobouk byla postavena roku 2006 a slavnostně posvěcena a otevřena 7. října 2006. Rozhledna je celodřevěnou sedmipodlažní stavbou vysokou 22 metrů, která má 85 schodů (počítáno i s plošinami) a poskytuje rozhled z šesti vyhlídkových plošin. Rozhledna se nalézá u vrcholu Královce (655 m n. m.) v nádherné krajině Bílých Karpat na místě, kde před 2. světovou válkou stávala turistická chata s