Hrady.cz
Kovová rozhledna na nejvyšším vrcholu Javořích hor ve výšce 880 m. V provozu od 1. září 2002. Rozhledna je celoročně volně přístupná. Výhledem na panorama Broumovska, Krkonoše, Javoří hory, polské Soví hory a Orlické hory.
rozhledna v srpnu 2009

Ruprechtický Špičák

Graficke pismenko Volně přístupná rozhledna kovové konstrukce z r. 2002 je umístěna na Ruprechtickém Špičáku 880 m.n.m. Z její plošiny je možné přehlédnout údolí řeky Stěnavy, Broumovské stěny, a při dobré viditelnosti i hřeben Krkonoš se Sněžkou nebo Orlické hory.
Jaroslav Černín, 10.12. 2006

turistické

Nejvyšší vrchol Javořích hor na české straně je Ruprechtický špičák, vysoký 880 m. n.m. Je vzdálen 10 km severovýchodně od Broumova. Na jeho vrcholu je vybudována rozhledna kovové konstrukce. Oficiální zahájení provozu bylo 1. září 2002. Rozhledna je celoročně volně přístupná. Náročné stoupání na vrchol je odměněno nádherným výhledem na celé panorama Broumovska s dohledem z jedné strany na Krkonoše, ve středu pak na Javoří hory s polskými Sovími