Zděná boží muka, jejichž vznik v druhé polovině 17. století je dáván do souvislostí s rekatolizací, která na zdejším panství tehdy probíhala. Jako materiál je použita kombinace lomového kamene a cihel, jsou omítnuta a nabílena. Jejich poslední větší rekonstrukce proběhla v roce 2007.
© Milan Caha 04/2013
Graficke pismenko Zděná boží muka, která jsou též označována jako Bílá kaplička, se nachází u cyklostezky Jindřichův Hradec - Děbolín na návrší blízko letiště. Jejich vznik v druhé polovině 17. století je dáván do souvislostí s rekatolizací, která na zdejším panství tehdy probíhala. Jako materiál je použita kombinace kamene a cihel, jsou omítnuta a nabílena. Jejich poslední větší rekonstrukce proběhla v roce 2007.
    křížek, boží muka
     Jindřichův Hradec  (JH)