Románsko-gotický kostel ze 13. století přestavěný barokně v 18. století v centru obce Deštná. Jediný kostel zasvěcený sv. Ottonovi v České republice.
Věž s farou od jihu
Graficke pismenko Kostel najdete přímo v centru obce na náměstí. Věž je vidět již z velké dálky, často vám bude sloužit jako orientační bod. Vedle kostela je nově vybudovaný park.
V obci také najdete řadu obchodů a ani milovníci zlatavého moku nepřijdou zkrátka. Jsou tu hned 3 hospody přímo na náměstí.
14.8. 2006

Kostel sv. Ottona
    Historie kostela sv. Oty je pevně spojena s historií města Deštná. První zmínka o Deštné pochází z roku 1294, kdy je uváděna již jako villa forensis – místo trhové. Kolem poloviny 13. století vzniká pozdně románská stavba kostela na popud kolonistů z oblasti Bamberka, kde je pochován kanonizovaný biskup Otton, jemuž je kostel zasvěcen. Ke konci 14. století za Rožmberků dochází k první větší přestavbě – postaven gotický presbytář. V 17.

Jaroslav Bušta, 29.9. 2008