Moje místa 0
Štefan Jiří ze Šternberka na místě původní tvrze vystavět v r.1611 zámek. Ferdinand ze Schwarzenberka v l.1706–1718 ho přestavěl v barokním slohu. Po r.1768, do r.1790, generální oprava zámku.
Zámek v ranní mlze - letecký snímek
Graficke pismenko Postoloprty leží 6 km západně od Loun. Dostupné jsou ze silnice č. 7, Chomutov – Louny – Praha, která vede okolo města. Také se do města dostaneme železnicí, městem vedou železniční tratě Louny – Žatec a Žatec - Most.
V okolí za shlédnutí stojí bývalá královská města Louny a Žatec, obě s celou řadou významných architektonických památek.
Mohutná stavba postoloprtského zámku stojí na náměstí. V současné době je opuštěný a značně zchátralý. Veřejnosti je nepřístupný.

Historický přehled
    Postoloprty vznikly při bývalém benediktinském mužském klášteře Porta Apostolorum. Odtud pozdější název města. Ves je poprvé doložena v r. 1125. Za vlády Jiřího z Poděbrad se ves dostala do vlastnictví rodu z Veitmile a Šebestián z Veitmile zde r. 1514 postavil tvrz. V majetku tohoto rodu byla tvrz a panství Postoloprty až do r. 1600, kdy byly prodány Štefanovi Jiřímu ze Šternberka. Ten začal na místě původní tvrze stavět v r. 1611 velkolepý

Stavební popis
    Po přestavbě zámku dokončené v roce 1790 získal novou podobu. Ze čtvercového bloku dosavadní budovy byl stržen trakt proti náměstí a odstraněna věž s hlavní branou do nádvoří. Nyní má zámek trojkřídlou disposici kolem obdélníkového nádvoří, které je na čtvrté straně přístupné klasicistní kovovou branou s mříží směrem do města. Je to dvoupatrová budova s dvojicí pavilónových nárožních nástaveb. Střední křídlo má v přízemí pilířové arkády směrem