Kostel slouží jako poutní místo a konání procesí. Stojí na místě gotické poutní kaple o níž není znám rok založení.První zmínka o kapli je z roku 1592.Velká přestavba proběhla v druhé polovině 18.stol. 9.10.1999 vysvěcena soška Květnovské Madony.
kostel Navštívení Panny Marie
Graficke pismenko Květnov (dříve také Quina, Kvínov, Quinau), část obce Blatno, leží asi 8 km SSZ od Chomutova v nadmořské výšce 627 m a je známý díky poutnímu kostelu Navštívení P. Marie. Květnovský kostel, který je majetkem obce, byl zařazen mezi nemovité památky II. kategorie. Cesta k poutnímu místu je vroubena lipovou alejí s výstupem po padesáti tzv. růžencových schodech (z roku 1768), připomínajících počet 50 zdrávasů v růženci.
22.7. 2004

Květnov, kostel Navštívení P. Marie
    Kostel Navštívení P. Marie je jednolodní stavba s pětibokým presbytářem, gotickými okny a zrcadlovými sakristiemi po stranách kněžiště, který může pojmou až 1000 návštěvníků. Původně stávala koncem 16. století na místě dnešního presbytáře malá gotická kaple. Ověřená zpráva z roku 1592 hovoří o daru Adama a Margarety z Lobkovic, mešním rouchu s vyšitými jmény, znaky dárců a letopočtem. V roce 1669 byl do zbudované věžičky na hřebenu střechy

22.7. 2004

Milostná soška Matky Boží
    Pokud jde o milostnou sošku Matky Boží a první kapličky na Květnově, pověst vypráví o malém pasáčkovi, který z nelibosti při shánění dobytka na místě dnešního kostela zaklel a jakýsi hlas z křoví jej napomenul. Když křoví rozhrnul, našel v jedné skalní jeskyňce malou sošku Panny Marie. Hoch prosil za odpuštění a z kamení a keříků vystavil kolem mariánské sošky malou kapličku, kam se denně chodil modlit. Když později vyšla celá příhoda najevo,

22.7. 2004
    Podle další pověsti se stal tehdy zázrak, jeden slepec znovu nabyl zrak. To bylo příčinou četných procesí, která sem směřovala každého roku vždy v červenci.
    Navštívení Panny Marie

Chomutov  (CV)