Nová postoloprtská radnice vznikla roku 1903 dle projektu A. Dauta ve stylu italské novogotiky. Slouží potřebám městské správy dosud. Dominanta severní fronty náměstí.
Radnice od jihu

Nová radnice v Postoloprtech

Graficke pismenko Když roku 1850 zabral původní postoloprtskou radnici (viz heslo) okresní soud, musela se městská správa spokojit s provizorními prostory. Až v letech 1902–03 si město postavilo podle projektu A. Dauta novou radnici, která dominuje středu severní fronty náměstí. Je provedena ve stylu italské novogotiky se štíhlou věží v ose hlavního (jižního) průčelí. Potřebám městské správy slouží pod různými firmami dosud. Do radní síně byly ze staré radnice přeneseny dva intarzované pohledy na město od J. Meynolffa z roku 1727.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980, 3.1. 2010