Moje místa 0
Původní postoloprtská radnice stojí od roku 1726 v severozápadním rohu hlavního náměstí, částečně zakrytá dodatečně vestavěným blokem domů. V letech 1850–1949 sídlo okresních orgánů, dnes kanceláře a drobné provozovny.
Radnice od východu

Stará radnice v Postoloprtech

Graficke pismenko Původně klášterní ves Postoloprty se stala městečkem v průběhu 15. století (poprvé doloženo 1510), městem pak v polovině století osmnáctého. Samostatné radnice se domohla roku 1726, kdy byla postavena kamenná patrová budova v severozápadním rohu náměstí, později rozšířená podél hlavní silnice na Chomutov a opatřená novým štítem do náměstí. Radnici částečně zakrývá blok domů, dodatečně vestavěný do západní části náměstí.
Od roku 1850 zde sídlily okresní orgány (zejména soud), zrušené roku 1949. Od té doby využívaly budovu různé úřady a instituce, dnes zde sídlí kanceláře a drobné provozovny.
Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 5. díl, Libri 2002, 3.1. 2010