Secesní jednopatrová vila postavená při východním okraji parku Nového zámku rodinou Brunerových počátkem 20. stol. není skutečným šlechtickým sídlem, ale je často obyvateli Města Albrechtice nazývána jako zámeček či Nový zámek.
Vila
Pohled od severovýchodu
© Luděk Pitter 02/2007
Graficke pismenko Tato vila, nazývána obyvateli Města Albrechtice někdy jako zámeček a někdy dokonce jako Nový zámek se nachází ještě před skutečným Novým zámkem při silnici II/453 vedoucí z Města Albrechtice do Hynčic, přesněji východně od Nového zámku, v bývalém parku Nového zámku, napravo od silnice. V létě ji snadno přehlédnete, protože je zakryta stromovím parku.
Tuto jednopatrovou secesní vilu nechala postavit rodina Brunerova počátkem 20. stol., poté co rodiny po zemřelých opavských podnikatelích Vincentu Tlachovi a Vincentu Keilovi, začaly podnikat samostatně. Dnes je vila nepřístupná v soukromém vlastnictví.