Hrady.cz
Železnou věž na Velké Čantoryji postavily Třinecké železárny r. 2002. Váží 37 tun, má 5 podlaží, 170 schodů a vysoká je 29 m. Je to naše nejvýchodnější rozhledna.
Rozhledna na vrcholu
Graficke pismenko Jedná se o hraniční vrchol, který je dostupný pěšky z české strany (východiště Nýdek nebo Vendryně), z Polska sem vede lanovka. Na vrcholu je železná rozhledna z r. 2002. Přístupná v otevírací době po zaplacení vstupného.
Libor Buganský, 26.6. 2005

turistické

Rozhledna na Velké Čantoryji ve východní části Moravskoslezských Beskyd byla postavena mezi červencem a říjnem 2002, provoz byl slavnostně zahájen 23. listopadu 2002. Stavbu ocelové pozinkované konstrukce o váze přes 37 tun provedly Třinecké železárny. 29 metrů vysoká stavba byla postavena v nadmořské výšce 995 m, nejvyšší bod je tedy 1016 m nad mořem. Do celkem 5 podlaží vede 170 schodů.