Rodiště bratrů Jožky a Franty Úprkových. V jejich rodném domě expozice. Oba bratři jsou, spolu s dalšími místními umělci pochováni na zdejším hřbitově, kterému se říká Slovácký Slavín. V obci několik staveb lidové architektury.
Kněždub
Kostel Jana Křtitele
Graficke pismenko Obec Kněždub se nachází na Strážnicku, má cca 1100 obyvatel. Proslavili jí zdejší rodáci - bratři Jožka a Franta Úprkovi, jejichž rodný dům se tu nachází (expozice). Oba bratři (Malíř Jožka i sochař Franta) jsou, spolu s dalšími známými regionálními umělci (např. malíř Antoš Frolka), pochováni na zdejším hřbitově, kterému se říká Slovácký Slavín. V obci se zachovalo několik staveb lidové architektury. Obcí prochází Šumárnická naučná stezka.
Hana Kubíková, 11.7. 2006