Šerlišský mlýn – výletní místo se stejnojmenným hotelem, křižovatka turistických cest v zalesněném údolí říčky Bělé. S rozvojem turistiky koncem 19. stol. byl původní Postlerův vodní mlýn přestavěn r. 1902 na hostinec, vodní kolo pohánělo pilu.
Graficke pismenko V údolí mezi horou Šerlich a Sedloňovským vrchem v centrálním masívu Orlických hor, jimž dominuje Velká Deštná více než 1000 m, se nachází areál Šerlišského mlýna. Skládá se z více samostatných objektů. Hotel Šerlišský mlýn a chata Barborka, která je součástí areálu, poskytují ubytování, restauraci i další vymoženosti civilizace. Šerlišský mlýn je v zimě přirozeným centrem běžkařů a v létě vyznavačů horských kol a turistů.
rodo chrozit , 28.1. 2011

historie

V hlubokém zalesněném údolí mezi svahy Šerlichu a Kamenného vrchu tu stál skutečně vodní Postlerův mlýn, poháněný vodou ještě z potůčku Bělá, hájovna a několik málo chaloupek lesních dělníků. Od Zákoutí (dnes část Deštného v Orlických horách) sem vedla jen úzká lesní cesta, což zdůrazňovalo osamělost tohoto místa. Silnička byla zřízena až v letech 1957–58. Turisté sem však pronikli už koncem 19. století při cestách na hlavní orlickohorský

Rychnov nad Kněžnou  (RK)
    Deštné v Orlických horách