Kostel postaven v letech 1708-1712. Rozšířen a přistavěna věž r.1770. Inventář pocházel z 18.a 19.st. Poslední oprava koncem 19.st. Po r.1945 kostel opuštěn. Od 70. let 20.st. postupně vykrádán a pustošen. Poč. 21. stol. zahájeny opravy kostela.
kostel sv. Jana Nepomuckého
Graficke pismenko Vrchní Orlice, součást obce Bartošovice, se nachází v Orlických horách, přímo na státní hranici s Polskem. Leží v údolí Hadinského potoka, který je pravostranným přítokem Divoké Orlice.
Vrchní Orlice je prvně připomínána v r. 1567, jako samostatná obec byla od roku 1603.

historie

Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Vrchní Orlici byl postaven v letech 1708 - 1712 stavitelem K. Reinem. Rozšířen byl v roce 1770 a tehdy k němu byla přistavěna věž. Zařízení kostela pocházelo z 18. a 19. století. Poslední oprava a vymalování provedeno na konci 19. století. Po odsunu Němců po roce 1945 je kostel opuštěný. Od 70. let 20. století byl postupně vykrádán a pustošen. O kostel se v současnosti stará Sdružení Neratov. Byly zahájeny opravy

Rychnov nad Kněžnou  (RK)
    Bartošovice v Orlických horách