zámek Favorit

Mes idées
Rokokový lovecký zámek z 2. pol. 18. stol. dříve nazývaný „Mes idées". Postaven hrabětem Františkem Antonínem Nosticem. Druhý majitel Jan Nostic přestavil zámek na pseudobarokní. V majetku Nosticů do roku 1945. Celý komplex je složen ze 6 budov. Dnes přestavěno na ubytovací zařízení.
Zámek letecky
Graficke pismenko Rokokový lovecký zámek Favorit se nachází uprostřed rozlehlé obory v Krušných horách. Pochází z druhé poloviny 18. století a dříve byl nazýván „Mes idées“. Nechal jej postavit hrabě František Antonín Nostic pro svou manželku Marii Alžbětu. Dalším z majitelů byl Jan Nostic, který nechal na stejném místě vybudovat nový nový pseudobarokní lovecký zámeček. Panství bylo majetkem Nosticů do roku 1945. Celý komplex je celkem složen ze 6 budov: zámek,sídlo správce,fořtovna,obydlí pro personál,kaple a garáž s dílnou. Trojkřídlá budova zámku uzavírá postranními křídly čestný dvůr s předsunutým prostorem na sloupech. Vedle zámku se nachází rybník. Před zámkem ...