Zbytek zdí loveckého zámečku, který byl součástí Lednicko-valtického areálu, postaven v 1. čtvrtině 19. století. Po r. 1853 sloužil jako sklad a seník, v r. 1956 shořel a posléze byl zbořen.
Jediný zbytek zdi zámečku
Graficke pismenko Objekt je nedaleko cesty Valtice - Katzelsdorf. Kolem bývalého zámečku jsou zbytky parkových dřevin. Dochovaný zbytek zdi je za hromadou stavebni suti ze zámečku a dá se tam dostat okolo studny. Na místě je podomácku udělaná tabule, kde je německy napsaná historie a originalní pozitivy fotek zámečku.
Petr Nožička , 16.12. 2008

Katzelsdorfská myslivna
    Zaniklý zámeček v Lednicko-valtickém areálu, který sloužil jak jako obydlí hajného, tak i jako lovecký zámeček. Tento zameček vznikl v rámci krajinných a architektonických úprav na počátku 19. století. Plány na stavbu vypracoval v letech 1811–17 architekt Josef Kornhäusel a postavil až v roce 1819 architekt Franz Engel. Objekt se skládal ze dvou částí. Západní část byla vlastní myslivna tvořená obytnou a hospodářskou přízemní budovou. K ní se

Petr Nožička, čerpáno ze Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech Moravy a Slezka po roce 1945, kol. autorů, Libri 2005, 12.12. 2008

lovecký
    nepatrné zbytky zdí