Hrady.cz
Rozhledna stojí na Velkém Lopeníku, 911 m n.m., druhém nejvyšším vrcholu Bílých Karpat, na hranici se Slovenskou republikou. Je vysoká 22 m, plošina ve výšce 20 m s výhledem na Bílé Karpaty. Otevřena 16.7.2005.
Lopeník
rozhledna česko-slovenského přátelství
Graficke pismenko V červenci 2005 byla na česko-slovenské hranici otevřena stylová dřevěná rozhledna. Rozhledna je vysoká 22 m a plošina je ve výšce 20 metrů po 101 schodech. Z rozhledny je krásný výhled po celých Bílých Karpatech.
Hana Kubíková, 11.7. 2006

turistické

Rozhledna stojí na Velkém Lopeníku, druhém nejvyšším vrcholu Bílých Karpat na hranicích ze Slovenskou republikou. Nejkratší cesta k ní vede z obce Lopeník, asi 3 km. Dnešní rozhledna je postavena z dubových kmenů na kamenné základně.

historie

První rozhledna je popisována v těchto místech již v roce 1944, za války však byla poškozena. Do roku 1972 zde stála jiná rozhledna, ale zanikla. V roce 2002 byl položen základní kámen dnešní rozhledny, vlastní stavba však započala později a rozhledna byla slavnostně otevřena 23.7.2005. Rozhledna vznikla zásluhou sdružení místních obcí.